single kitchen
Single Kitchen









Dapur Bujang- Ais krim Goreng

Loading...

ais cream dapur bujang

http://youtu.be/t-Hw_G3LBdo

Saturday, 11 February 2012

strawbery tiramisu


hello!!! hmm.. ptg2 mcm ni, ade 1 resipi yg kami nak share dgn smua. hmm..ble tgk gambar atas ni, rasenye smua dah boleh teke kan ape. yup !!! betol !! S T R A W B E R Y T I R A M I S U. so, bwh ni kami nak share resepi n cara buatannya. ala..senang je..

bahan-bahan :

-  200 ml whipping cream
- 250 g creame cheese
- 1/4 cawan gula ising/gula kastor
- 1/2 cawan puri strawberi
-  1 cawan air nescafe panas
- lady finger/bskut tiramisu
- serbuk koko
- buah strawberi untuk hiasan

cara cara :

- pukul whiping cream hingga gebu dan kental
- dalam bks berlainan, pkul  cream chees hingga putih dan kemudian masukkan gula dan pkul lg hingga kembang
- satukan no 1 dan 2. sebatikan
- sediakan bks bersesuaian, celup bskut tiramisu ke dalam air nescafe pns dan susun ke dalam bekas tadi. kemudian ratakan dgn sedikit adunan krim
- ratakan pula di atasnya dgn puri strawberi
- kemudian susun di  atasnya dgn bskut yg sudah dicelup dgn air nescafe. ulangi proses hingga habis dan akhirinya dgn
lapisan krim
- ttup bks dgn cyling wrap/plastik dan letakkan di dalm peti sjuk selama 3 atau semalaman.
- semasa hndak menghidang, taburkan serbuk koko dan hirisan strawberi di atasnya.


well done !!!! selamat mencuba !!!!!!!!

No comments:

Post a Comment

catch it