single kitchen
Single Kitchen









Dapur Bujang- Ais krim Goreng

Loading...

ais cream dapur bujang

http://youtu.be/t-Hw_G3LBdo

Tuesday, 3 April 2012

Cucur Bawang





    Bahan-bahan ( 3 org )

    300g tepung gandum
    1 biji bawang besar
    6 helai daun bawang
    1/2sudu kecil garam
    secubit ajinomoto
    1 bj telur
    air pd suhu bilik
    3 cawan minyak masak



  • Cara-cara
    Bawang besar dipotong kecil2 @ di potong dadu. Daun bawang dipotong 3cm panjang.

    Dalam bekas besar satukan tepung,garam dan ajinomoto dan digaul rata. Masukkan bawang & daun bawang. Kacau biar sekata.

    Masukkan 1/2 cawan air dan di gaul sekata. Kemudian pecahkan sebiji telur dan kacau biar tepung sekata dgn air & telur tadi. Kemudian masuk lagi air sikit demi sedikit hingga adunan tdk cair/tdk pekat.

    Perap selama 15-30mnt. Kemudian goreng dlm minyak panas hingga kekuningan dan garing sedikit. Sedap makan dgn sos cili :)

No comments:

Post a Comment

catch it